alt : Your browser has no SVG support. Please install Adobe SVG Viewer plugin (for Internet Explorer) or use Firefox, Opera or Safari instead.

CHATSWOOD RESIDENCE

Located on the prestige southern side of Chatswood, this site is right on the edge of a national park, offering the opportunity to obtain a great forest view from the rear garden and balconies. An existing single storey (double towards the rear) brick dwelling with terracotta tile roof occupied the site, along with a swimming pool in the back garden.

Our architectural solution in this particular circumstance was to keep most of the bones and apply a layer of contemporary style overlapping to the existing 1950s structure. The main living space was opened up and extended to the rear garden, creating a box window to take advantage of the green outlook. Another level was added on the top floor comprising three large sized bedrooms with ensuites. A generous rooftop terrace provides another platform to enjoy the leafy environment. The front facade was designed in a traditional fashion to maintain consistency with the surrounding streetscape whereas the rear portion of the home showcases a modern level of luxury living.

The landscaping design creates an organic dialogue between nature and the built environment by introducing a series of paths surrounded by green, generating a narrative that leads you into the national park.

Enhance provided the whole design and project management solution from site acquisition, concept plan, authority approval to final construction.

Services:Architectural Design, Project Management
Type:House
Location:Chatswood, Willoughby Council
Floor Area:280m²

Construction value:$450K
Client:Private
Status:Design Development

Back to Projects